Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Από τις 11 Μαρτίου που έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων όλης της χώρας εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να επιλέξουμε τον πιο πρόσφορο τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ενεργοποιήθηκαν από νωρίς. Ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους μαθητές τους, έφτιαξαν ψηφιακές τάξεις στις πλατφόρμες του Υπουργείου (e-class και e-me) και επιπλέον προχώρησαν στην αποστολή επαναληπτικού υλικού μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Βρισκόμαστε όμως όλοι μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, γι’ αυτό και δοκιμάζουμε κάθε πρόσφορο μέσο εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης, το αξιολογούμε και επιλέγουμε το πιο αποτελεσματικό.

Οι εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν κατά τις προηγούμενες ημέρες ότι η συμμετοχή των μαθητών τους στις ψηφιακές τους τάξεις είναι από μικρή έως μηδενική. Οι γονείς/κηδεμόνες, όσοι κατάφεραν να δημιουργήσουν λογαριασμό του παιδιού σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), αντιμετώπισαν δυσκολίες, λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος.

Σύμφωνα με την ανατροφοδότηση που παίρνουμε από τους γονείς, η αποστολή υλικού μέσω e-mail λειτουργεί ικανοποιητικά. Σκεφτήκαμε όμως ότι μπορούμε να απλοποιήσουμε τη διαδικασία και όλοι οι μαθητές του σχολείου μας να έχουν άμεση πρόσβαση στην ασύγχρονη εκπαίδευση μέσω ενός αποθετηρίου υλικού.

Για τον λόγο αυτό, από τη Δευτέρα 30/3 θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια νέα ιστοσελίδα στην οποία καθένας μπορεί να συνδέεται με ένα απλό κλικ. Η ιστοσελίδα αυτή θα εμπλουτίζεται σταδιακά. Θα περιλαμβάνει ανά εβδομάδα το υλικό που έστελναν ως τώρα οι εκπαιδευτικοί με e-mail αλλά και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι χρήσιμο στα παιδιά.

Ο σύνδεσμος είναι:

https://kritikoualexandra.wixsite.com/mysite-2

Όσον αφορά τη εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση, θα σας ενημερώσουμε όποτε τεθεί σε λειτουργία για το Δημοτικό.

Τέλος, θα θέλαμε να ξέρετε ότι όλοι εμείς που αποτελούμε τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας είμαστε κοντά σας και προσπαθούμε για το καλύτερο.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Κρητικού Αλεξάνδρα