Αγιασμός – Έναρξη σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές/τριες θα έρθουν γύρω στις 11.00 π.μ και θα πάνε στις τάξεις τους για να γνωρίσουν τους/τις δασκάλους/ες τους.

Όλοι οι συνοδοί των παιδιών θα παραμείνουν εκτός σχολείου.

Ο αγιασμός θα τελεστεί στις 11.30 π.μ. στον αύλειο χώρο  με παρουσία της Δ/ντριας, εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και όλα τα παιδάκια της Α΄ τάξης. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες, όπου θα παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές/τριες πρέπει να έχουν μαζί τη σχολική τους τσάντα και αφού παραλάβουν τα βιβλία τους, θα αποχωρήσουν στις 12.30 π.μ.

Την ίδια ημέρα επίσης θα ξεκινήσει το δρομολόγιο του σχολικού λεωφορείου. Όσα παιδιά το χρησιμοποιούν, πρέπει να είναι στη στάση στις 10.30 π.μ. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από το σχολείο στις 12.30 π.μ περίπου.

Οδηγίες για τη νέα σχολική χρονιά

Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά κατά το διάστημα 8:00-8:15. Μετά τις 8:20 θα κλειδώνει η εξωτερική πόρτα και θα μπορούν να εισέλθουν πάλι μόνο κατά το πρώτο διάλειμμα.

Η είσοδος στο σχολείο γονέων/κηδεμόνων ή άλλων προσώπων εκτός των Διδασκόντων και των μαθητών δεν επιτρέπεται, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Στην περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο, θα πρέπει να τηρούνται απόλυτα τα μέτρα ασφαλείας.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου για όλους. Επίσης, είναι υποχρεωτική και κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, της Γυμναστικής και του φαγητού δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει συνωστισμός. Το Υπουργείο θα διαθέσει μάσκες σε κάθε παιδί, ωστόσο είναι σκόπιμο το καθένα να διαθέτει στην τσάντα του τουλάχιστον μια επιπλέον μάσκα.

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια αρνείται να φορέσει μάσκα, δεν του/της επιτρέπεται να μπει στην αίθουσα,  και παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Φέτος, δε θα γίνεται ομαδική συγκέντρωση και πρωινή προσευχή στο προαύλιο.

Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν αυστηρά, μόνο τα δικά τους προσωπικά αντικείμενα (μολύβια, γόμες, βιβλία, τετράδια, μπουκάλι νερού, κλπ).

Τα διαλείμματα διαφοροποιούνται χωροταξικά και χρονικά. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές κάθε τάξης θα μπορούν να παίζουν αποκλειστικά σε συγκεκριμένο και οριοθετημένο τμήμα της αυλής. Επίσης, τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικό χρόνο, έτσι ώστε σε κάθε διάλειμμα να βρίσκονται στο προαύλιο τα μισά παιδιά. Οι μαθητές πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί επιτηρούν και τους το υπενθυμίζουν. Επίσης μεριμνούν ώστε να αποφεύγεται η επαφή παιδιών διαφορετικών τάξεων κατά την ώρα του διαλείμματος.

Τα παιχνίδια με μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών επιτρέπονται, εφόσον πραγματοποιούνται ανά τμήμα, έπειτα από σχολαστική εφαρμογή των γενικών κανόνων καθαριότητας στα όργανα γυμναστικής και με την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα συγκεκριμένες μπάλες. Προβλέπεται καθαρισμός των παιχνιδιών μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι.

Οι γονείς/κηδεμόνες οφείλουν να τηρούν τις αποστάσεις κατά την προσέλευση και την παραλαβή των παιδιών τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη κατά την περίοδο της πανδημίας οι γονείς να μη στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο, αν παρουσιάζει κάποιο ύποπτο σύμπτωμα και αν είναι εφικτό, το πρωί να το θερμομετρούν.

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των μαθημάτων κάποιο παιδί παρουσιάσει συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, συνάχι ή οτιδήποτε, θα απομακρύνεται από την τάξη του από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό για περιστατικό Covid-19 και θα παραμένει με μάσκα σε ξεχωριστή αίθουσα με επιτήρηση μέχρι να το παραλάβει ο γονέας/κηδεμόνας.

Με το νέο ισχύον πλαίσιο είναι δυνατή η μη παρακολούθηση των μαθημάτων  (φυσική παρουσία) μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που ο/η μαθητής/τρια ή μέλος της οικογένειας ανήκει στις ευπαθείς ομάδες όπως αυτές έχουν καθοριστεί με τις τελευταίες ψηφισμένες διατάξεις. Οι μαθητές/τριες που εμπίπτουν στις κατηγορίες αυτές θα συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται από το Υπουργείο.

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων θα ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών τους για όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία, τα μαθήματα, τις εργασίες, τον τρόπο επικοινωνίας κλπ. Η ενημέρωση φέτος θα γίνεται είτε εξ αποστάσεως (τηλεδιάσκεψη) είτε δια ζώσης (στο Εντευκτήριο).  Επίσης, οι γενικές ανακοινώσεις του σχολείου θα αναρτώνται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας οι σχολικές αίθουσες θα αερίζονται φυσικά. Τα θρανία έχουν πλέον κοινό προσανατολισμό, ώστε να αποφεύγεται η επιπλέον έκθεση των παιδιών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα.

Μια φορά την εβδομάδα θα γίνεται απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου. Οι τουαλέτες διαθέτουν υγρό σαπούνι και χειροπετσέτες μιας χρήσης και θα καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, σε κάθε αίθουσα υπάρχει αντισηπτικό.

Μετά το πέρας των μαθημάτων όλοι οι χώροι του σχολείου και τα σημεία που αγγίζουν πολλά χέρια (πόμολα, διακόπτες κλπ) θα καθαρίζονται με ειδικά απολυμαντικά υγρά.

Σε περίπτωση αλλαγής ή τροποποίησης των ανωτέρω – βάσει εγκυκλίου του Υπουργείου – θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Αγαπητοί γονείς

Η ζωή και η υγεία όλων είναι το πρωταρχικό µέληµά µας. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, είµαστε σίγουροι ότι θα συνδράμετε όλοι µε αλληλεγγύη και υπευθυνότητα στην προσπάθειά µας για την οµαλή και ασφαλή επαναλειτουργία του Σχολείου µας.

Ευχόμαστε να έχουµε όλοι µια δημιουργική σχολική χρονιά!

Η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου